nausikation

till en vän

Publicerad 2012-07-19 23:42:25 i Sommar 2012,

Lauryn Hill – Superstar
jag ska sova nu och vakna imorgon. Låta tåg och buss ta mig till nya platser. Med Lauryn Hill i öronen. Jag ska sova nu och vakna imorgon.
 
först: Grattis i förskott till den här pojken, min bästa vän, som fyller år den 23e, som jag inte kommer kunna få kontakt med på hans födelsedag. Vi är så bra, du är så bra.  Massa mil ifrån varandra, men ändå så nära. Jag uppskattar honom så mycket och jag är så glad att jag har honom. Hannes gör mig glad. Utan honom hade skolan och livet i allmänhet varit så tråkigt. Grattis fina du.
 

Novacane

Publicerad 2012-07-19 17:49:59 i Allmänt,

Jag snörvlar runt, instängd i huset om kvällarna. För jag vill ju följa med på seglingen. Sommarplanerna blir fler än de resterande dagarna och jag lovar egentligen lite för mycket. Bra vanor börjar bli till rutiner och snart står jag där i fören med ansvaret att hålla utkik. Uppe i masten för att lägga över toppseglet, Vid rodret, nere i navigeringhytten för att ta reda på kordinaterna, fastbunden vid mesanen för att se att ingen faller över bord. Jag längtar efter att bli väckt på morgonen vid 8 och vara för trött för att klättra ut bingen och bädda den perfekt. Jag längtar efter vinden i håret och diciplinen, kicken av att sitte högt uppe i masten, sammahålningen som bildas bara efter några dagar, spänningen och attraktioner mellan personer, mina fina bästa sommarvänner, de norska fjordarna och att vara utan mobil i 2 veckor. Utan kontakt med omvärlden i 2 veckor. snart är jag där, bland varma famnar och svala vindar med havets stänk. Jag vill inte vara på någon annan stans.
 
 
 

Fett exstentiellt

Publicerad 2012-07-14 10:35:48 i Sommar 2012,

Om vi inte skulle veta skulle vi inte försöka kontrollera. Visst, kunskap ger makt, men utan den hade det inte funnits någon som brydde sig och kaloriintag, ingen hade rest runt jorden i ett flygplan bara för att det går snabbast. Och om bara vi hade vetskapen om att det finns ett snabbare färdmedel, hade den mänskliga girigheten tagit över än en gång. Men vad är tid egentligen? Kan inte ljuga, det är ett smart koncept. Sekunder som blir till minuter, minuter som byggs upp till timmar och timmar som gånger 24 blir lika med ett dygn. Dygn, vecka, månad, år. Vad skulle hända om vi sov när vi blev trötta, vaknade när vi vilat ut oss? Om vi tog på oss dunjackan eller festblåsan efter eget begär? Lärde oss saker efter erfarenheter och egen vilja, inte i skolbänken, 6 timmar om dagen, 5 dagar i veckan. Kunskap är något att värdesätta, men när det kommer till något ingen har kunskap om, någon kanske tror sig veta, men ingen vet säkert. Rymden bakom rymden. Universum och galaxer. Stjärnor, månar och planeter. Jag som spänningssökare har fastnat för alla konstellationer och fenomen, just för att vi inte vet. Ute i rymden finns ingen tid, ingen vishet eller begär.

Home is where ever

Publicerad 2012-07-14 01:38:09 i

Väderprognoser som visar sig vara helt åt helvete, aquarellemålande in på nattetimmarna, ett evigt tjat om hur ett litet pianoriff ska passa in på bästa sätt, svårigeter att sova när min hals hällre vill hosta, Känslor som ger sig av, ett skapande av lyrik och melodi som blir en helhet, två ostabila ben på rollerblades efter en moped. Förutom det mår vi bra, har spelat tennis och badminton, lekt med Hugo, tagit små promenader och power naps. Några kilometer ifrån Ljugarn, mot ostkusten tror jag, ligger ett fint mörkrött hus omringat av små stugor. Ut igenom fönstren ser man bara åkrar och en grusig gräsväg som tar en ända fram till uppfarten. I huset bor min farbror och faster. Här bjuds det på brieost och te till nattmat. Den ljusblå natthimlen över åkrarna lockar till en nattpromenad. När man andas in kan man känna en svag doft av fårbajs. Det är nästan en anledning för sig att komma hit. Här har jag en känsla av bekvämhet. Utifrån mina erfarenheter och vad jag har hört så skulle man kunna dra slutsatsen att det här är mitt hem. För mig finns det inte bara ett hem. Jag tröttnar lätt och vill vidare. Jag försöker att inte bli för beroende av något som går att förlora. Resenär. Såklart jag gillar att slå mig ner här och var, men aldrig för länge på samma plats. Jag klarar mig så gott som ensam under en lång tid, bara jag är fri. Och det är jag ju faktiskt. Lukter och tankar hör till platser. När tankar börjar vridas för långt och lukter blir för bekanta måste jag iväg. Sån är jag. Sen kan det vara väldigt fint att återvända till tankarna och lukterna om inte allt för lång tid.

Bjurön

Publicerad 2012-07-09 20:43:23 i Allmänt,

Jag åkte till landet ett dygn för att träffa kusiner och lätta på storstadsångesten. Överallt växer nojjor. Det handlar antingen om hur shortsen sitter över låren, framtiden eller om någonting någonsin kommer att vara olikt dagen jag levde igår. Människor har olika värderingar. Men hon sa att jag måste känna själv. Att jag måste välja vilka regler jag vill följa.
 
Sverige framkallar nya sommarfräknar varje soldag, och mina vinterbleka ben smyger vidare några nyanser. Imorn åker jag och Hannes till Gotland.

haven't seen that smile for such a long while

Publicerad 2012-07-06 13:02:00 i Sommar 2012,

Ibland överträffar jag mig själv. Gör saker som jag egentligen är livrädd för. Det kanske kommer göra ont, säger jag. Jag letade mig fram för att kunna förstå mig själv. Jag skaffa flera referenser, som jag kunde utgå ifrån och ha för mig själv. Jag behöver inte längre, jag ser ju inte samma person längre, tänkte jag. Sticker det till fortfarande när jag hör eller ser? Ibland, ja. Men inget var som då. Det blev vitt och grått. Ansiktet och personligheten fick ett namn som jag inte längre är rädd att uttala. Slut på tankar om sig själv som en biroll i livet. Aldrig igen hoppas på att kanske, kanske. 
 
Jag är iallafall hemma för en paus och små vandringar och fikor med vänner. Sedan vi kom hem ifrån Sicilien har jag och Ylvali hunnit bli sambos för veckan, ätit vegitariskt, träffat välkända ansikten, kollat på gudfadern och suttit runt köksbordet fulla med tankar, oroligheter och planer. Sicilien var också en upplevelse.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela