nausikation

bland molnen

Publicerad 2012-06-23 20:09:34 i Sommar 2012,

De senaste 3 dagarna har jag varit i Gnarp med Hannes och Axel och mycket annat fint folk. Vi har hunnit åka båt, cykla tandem, bada i det 12 gradiga havet, dansa och sjunga runt en midsommarstång, lära känna nytt folk, ätit den bästa midsommarbuffén, spelat mafia om kvällarna, suttit i ladan och spela spel, dansa, sjunga och kramas. Legat tätt, tätt intill varandra och pratat om slumpen och allt vad världen inte tillåter. Det enda vi inte hunnit göra är att sova (och att fota med min kamera. fler bilder kommer ifrån Hannes), men det tog jag igen på bussen hem.
 

the way they did run

Publicerad 2012-06-19 19:46:05 i Sommar 2012,

Imorgon vid lunch går bussen till Hannes landställe i Gnarp. Där bl.a. Jag, Axel och Hannes kommer dansa in på morgontimmarna, bada till solupgången, äta jordgubbstårta, spela fotboll och umgås. 
 
Jag är i en period där jag har svårt att uttrycka mig i ord. Allt låter som ett obetydligt virrvar utanför mitt huvud, därför låter jag allting få stanna där. The Shins nya album Port of Morrow, den gräddvita manchesterkjolen, de tvättade jeansen och bodyn som ser ut som en kulglass, allt från American Apparel, är ett bevis på att fina saker faktiskt finns. Och hur fin min mamma är. 
 
Ikväll ska jag försöka övertala bror till att kolla fotboll med sin lillasyster. Mutor kommer att regna in. Vi hörs när jag kommer hem med kameran fylld av bilder.
 

Nio år av Norah

Publicerad 2012-06-17 17:10:56 i Allmänt,

I nio år har jag och Norah känt varandra. Igår bakade vi brownies, snackade som bara vi kan, satte på tevattnet och 500 Days of Summer.

På kvällen åkte jag hem till en väldigt fin vän. Där uppstod dans, intressanta konversationer, ett parti krocket (som jag vann) och en kort tur med roddbåten innan vi blev på tok för kissnödiga av det skvalpande vattnet

ett offer

Publicerad 2012-06-15 11:43:27 i Allmänt,

I samma hörn som jag sitter i varje kväll, kollar jag på samma utsikt, dricker samma te eller häver i mig samma Arlas mjölk, ser jag något nytt. Något så obetydigt att jag inte tidigare märkt det. En vit fläck på det svarta fönsterbläcket. Vad mer har jag inte sett? Jag har sett så lite här i världen. Jag vill aldrig känna mig färdig med världen, aldrig känna att det inte finns något nytt att tro på och drömma sig bort till. Aldrig känna att något kan hindra mig. Den lilla fläcken blir så stor och synlig när man fått syn på den. Var kommer den ifrån? Hur har den hamnat där? En metafor som kan gå över styr.



sommar 2011

förövrigt har jag lämnat in 1ans sista uppsats och har nu 100% sommarlov.

hon sa akta, där tar allt slut.

Publicerad 2012-06-14 17:42:40 i Allmänt,

Jag har inte lyckats att få in sommarkänslan än. Förmodligen för att jag har plugg kvar att göra när jag ser så många bygga upp sina tält på Hultsfred. Något som får mig på sommartankar är Broadcast 2000 – All Is Said And Done. Med varma koppen och en kaffe har jag suttit på altanen och läst 170 sidor Åsa Lindeborg. 170 sidor inspiration och reflektion. Någe mer om idag har jag inte att säga. Det finns två alternativ för morgondagen. antingen treornas utspring eller London. Hoppas nästan lite på det senare alternativet.
tumblr

big city blues

Publicerad 2012-06-13 22:26:35 i Allmänt,

Sista dagen i skolan idag, första dagen på sommarlovet imorgon. På avlsutningen försökte jag att inte dela ut för många kramar bara för att man måste och sedan säga "vi får ses i sommar" när jag vet att det inte skulle hända.  Vi fick höra på lite skönsång, sjunga psalm 535 och ta emot våra betyg. Idag har jag och Julia sett på bio, en gratis förhandsvisning av Rock of Ages och en B kärleks-deprimerande-jag-önskar-att-jag-var-hon-film.


I sommar ska jag fota mycket. både digitalt och analogt. Det mesta kommer väl komma upp här tror jag. men fett!!! Vad ska jag göra i sommar då? förutom att bara vara? i kronologisk ordning:
1. Fira midsommar med härliga människor på Hannes landställe.
2. Äta italiensk glass och vandra kring vulkaner på Sicilien.
andas
3. Förmodligen leva runt i staden Köpenhamn med några nära, fina vänner.
4. Segla igenom norska fjordar med SXKs Atlantica fylld med sommarvänner. Det bästa jag vet.
5. Dansa till The Black Keys och Miike Snow (bl.a.) på Way out West.
andas



Jag undrar egentligen hur mycket som blir av



Mig Äger Ingen

Publicerad 2012-06-12 23:44:43 i Allmänt,

Om dagarna hetsläser jag Åsa Lindebors "Mig äger ingen". En mycket fin berättelse om Åsas egna uppväxt. Idag har jag fått lite ny inspiration ifrån en clinic med Cookies 'n Beans. Nu vill jag lära mig. Eller först lära mig att lära mig. Under sommaren är risken stor att motivationen smiter iväg likt dagarna och när man väl är tillbaka i skolan ja då är den helt bortsprungen. Men en tes är en tes. Ingen vet egentligen vad morgondagen har att bjuda på. Om 12 dagar åker jag till Sicilien med vänner och familj. Förhoppningsvis en vecka ifrån oroligt väder och varma sommarnätter. Mitt rum ser numera ut som något ur min fantasi med en ljusslinga, fotocollage, minnen på en tvättlina och en stor världskarta.

Jag vill kunna flyga, men nöjer mig med att få leva.

Publicerad 2012-06-10 23:17:07 i Allmänt,

Dansa tills benen går av och kroppen värker, prata om saker som gör en helt varm i magen, planera utlandsresor, frysa nästan så att man går av på mitten, power napa, inviga den nya grillen, känna gemenskap, inse, upptäcka, mysa, äta, göra fotocollage av allt fint jag aldrig vill glömma, bli bjudna på donken för att sedan bli utslängda, springa på åkrar, lukta på fuktig skog och lyssna på storstadsfåglarna. Såhär får gärna alla dagar på året se ut.

Breathe

Publicerad 2012-06-09 12:52:35 i Allmänt,

Idag ska jag inte göra någonting. Inte lyfta ett finger för minsta lilla ansträngning förns ikväll. Vi ses väl som tidigast då. tills dess, ett utdrag av min aktuellaste spotifyspellista:
Telepopmusik – Breathe
Lianne La Havas – Age
D'Angelo – Brown Sugar
Bernhoft – Choices
Jono McCleery – Darkest Light
Jono McCleery – Garden
Miike Snow – Pretender
Darwin Deez – Radar Detector
Telepopmusik – Smile
Jarle Bernhoft – So Many Faces
Erykah Badu – The Healer
The Reign of Kindo – The Moments In Between
The Cinematic Orchestra – To Build A Home
Beach House – Zebra
Daughter – Youth

konstellationsdrömmar

Publicerad 2012-06-05 18:31:05 i Allmänt,

Jag har tänkt lite på det där med sommar och drömmar. Drommar och sömmar. Två ord som kan kombineras perfekt. Ni vet Drom, han i Spiderman som föddes i en manskropp och istället blir yngre och yngre och gör saker baklänges, tänker aldrig framåt i tiden. Och sömmar, när två ändor blir ihopsydda, lagade. Ni förstår säkert vart jag vill komma. Sommaren är den tid där drömmar tillåts. Tillåts att kanske verkställas utan stress över verkligheten. Att ha valmöjligheten att välja bort och bara låta sig själv repareras med musik, vänskap ultravioletta strålar och allt vad en livsfilosofi innebär.

Lost and Found

Publicerad 2012-06-04 22:40:03 i Allmänt,

Jag sitter på sängkanten och försöker komma på något lite mindre filosofiskt att skriva. Typ om min dag, för den har ju varit bra. Lite dum känner jag mig, men ingen mår ju bättre av att jag tänker så. Jag ångrar det jag några minuter sedan njöt av. Lättaste utvägen är en reverse-knapp. Tur att sånna finns.


Med fötterna på soffbordet och boken i handen ska jag avnjuta lite grönt te och Aloe Vera-dryck. Jag ska låta mig själv sluta ögonlocken vid en bättre tid inatt. Och så vill jag drömma om sommar. Jag vill sommar om drömma. det låter lite likt, som om orden är släkt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela